Nye bilder

Ernst Magnus og Kim-Andre ordna lys på Rekstrand!

Endelig er skaden etter nedrivinga av en lysstolpe på Rekstrand reparert :-)! Sist helg tok Ernst Magnus Johansen og Kim-Andre Hansen seg av stag på stolpe, montering av nytt armatur og strekking av ny kabel mellom de mastene som var berørt. Endelig er det sterkt tiltrengte lyset tilbake igjen :-)!

Børge Iversen, med hjelpere?, har tidligere fått reist ny stolpe der en ble “røska ner” ved uhellet. Arne Ofstad har vært en nøkkelperson i det som har med “lyslaget på landsi’a” å gjøre, og har nå fått velfortjent avløsning. Han må nok regne med å fungere som “kompetansebank” ei tid fremover :-))! “Takk til alle involverte for innsatsen, – fra alle oss andre veifarende!”

Uansvarlig barnehage på Ballstad :-)?

Fant denne rimelig spesielle annonsen i dagens Lofotpost! At det i tillegg dreier seg om en barnehage i havkanten, bidrar neppe til å berolige pårørende :-). “En ansvarsløs barnehagelærer” , – det var jammen ikke småtterier :-)! Nesten spent på hvem som søker :-))!

Klikk i annonsen for å bedre lese det som står der!

Dugnad for treningsleir

Då håpa eg, som ellers på året, at alle e innstilt på å støtt alaget.

Du støtta da treningsleiren for Ballstad UIL’s alag.

Ballstadbilder IV

Etter å ha fått bok 4 i salg, og fått litt reaksjoner på bokas “pocket-utseende”, bestemte jeg meg for å få laget noen eksemplarer på samme “lest” som de tre første – da i hardcover-utgave (harde permer)

Det blir et tilbud for de mest kresne estetikerne, de som gjerne vil ha den slik. Den regnes å ankomme Ballstad i uke 51 (15-20/12) og vil da straks være i salg. Prisen på denne utgaven blir forståelig nok noe høyere p.g.a. lavt trykkeantall, (ca 249,- her hos meg, utenom butikksalg)

"Ballstadspeiderne" 45 år i høst!

Høsten 1969 beslutta Inger Anne Wangsvik Salomonsen, (den gang Flaaten), å gå i gang med speiderarbeid på Ballstad. Det ble “jentespeiding” i regi av KFUK, og hun kom i gang etter sterke ønsker fra sin datter. Resultatet ble at Inger Anne sto på som leder i mange år! I dag er jente- og gutteforbundene slått sammen, og gruppa heter “Ballstad KFUK-KFUM-speidere”, men rekrutterer fra hele “nerbygda”! Mellom 65 og 70 i tallet akkurat nå :-)!

Høstens "nabohappening" på "Landet"!

Her om dagen dalte en trivelig liten lapp ned i postkassene på Landet.: "Alle naboene var velkomne til Astrid og Pål Sverre på “Sigtun”, til ei musikalsk “novemberettermiddagstund”, – i dag lørdag kl.14.30 :-)!" Det samme skjedde for nokså nøyaktig ett år siden, og med stemninga fra da friskt i minne, strømma naboene mer enn gjerne til, og fylte de trivelige, intime stuene :-).

Vertskapet hadde alliert seg med flere musikalske krefter, – bl.a. dyktige Lena og Ole Gunnar fra nabolaget. Vi fikk både “a capellasang” ved de fire nevnte, solo- og duettsanginnslag, – og vi fikk selv bidra i flere allsangnumre. Piano, gitarer og slagverk toppa opplevelsen, og fikk fart i allsangen.

"BUIL's" fotballavslutning 2014!

I kveld, fredag 14.november, arrangerte BUIL sin tradisjonelle sesongavslutning for den aldersbestemte fotballaktiviteten i klubben! Som vanlig ble “Huset” fylt opp av forventningsfulle spillere, fornøyde, og kanskje litt slitne?, trenere, – og stolte søsken og foreldre!

Det er imponerende å se hvor mange unger og ungdommer fotballgruppa engasjerer, – og ikke minst at BUIL greier å “stable på beina” hele 8 lag i denne kategorien! Artig at spillere fra andre steder også trekkes til klubben. Det betyr vel at det jobbes så godt at det blir lagt merke til også “oppaførr Gjerstadåsen” :-))!

Like imponerende er det å konstatere hvor mange som flere dager i uka, gjennom hele sesongen, i all slags vær, stiller på stadion som trenere og hjelpere! Og ikke minst, til alle kamper og på alle reiser til kamp! Og så skjønner vel alle som reflekterte litt over det vi var vitne til på “Huset” i kveld, at det ligger et betydelig arbeid bak det hele. Ildsjeler på mange plan altså :-)! Ingen nevnt av meg, – og derfor heller ingen glemt, – men en stor og ektefølt takk fra de mange av oss som føler for å få sagt det :-))!

"Grenseløs" Ballstadfauna, - kvelerslange funnet!

Lofotposten bringer i dagens avis meldinga om at en levende kvelerslange sist søndag ble funnet på Ballstadlandet :-)! Slangen, av arten “rødøyet hvit Kornsnok”, overrasket et par på søndagstur der den lå i det våte gresset langs veien de spaserte på. Det de trodde var en leke, viste seg å være en fullt “oppegående” kvelerslange på 1,2 m, – som åpenbart oppholdt seg ulovlig i værret :-). Den både forsøkte å stikke av, og den veste kraftig mot dem. Les historia på “Lofotposten.no”, torsdagsavisen.

Om ikke alt er like dagligdags hos oss heller, så blir oter, mink, røyskatt, rev, sangsvaner og ørn hyppig observert i området, mens elg og hval er mer sporadiske gjester :-). Og nå, spektakulært av rang, – også kvelerslange :-))! Hvem slår den :-)?

"Årets spiller 2014" i toppserieklubben "Medkila"!

Marita ble kåra til “Årets spiller 2014” i toppserieklubben Medkila sist lørdag!! Det var under lørdagens sesongavslutningsfest i Harstad begivenheta fant sted. Dette er andre gang Ballstadjenta Marita Holmen Iversen har gjort seg fortjent til hederstittelen, – sist som “Årets spiller 2012”!

Gratulerer Marita fra mange stolte Ballstadværinger :-))! Du er et godt forbilde for unge Ballstadspillere, – både jenter og gutter :-)! Du har vist at det går an, – også om du kommer herfra :-)!

Se på denne "Lægeerklæringa" fra 1947!

Klikk i bildene og les innholdet :-))! Denne “Lægeerklæringa” fulgte med søknadskjemaet min mor fikk fra “Norske Sanitetskvinners Sykepleiekursus” i Bodø i 1947. Det gjaldt for søknad om opptak til ovennevnte utdannelse, – og det gjaldt for kvinner! Den gir et interessant innblikk i ei ikke altfor fjern fortid, med en helt annen bakgrunn, helt andre forutsetninger, og ei totalt forskjellig virkelighet! “Ka e det vi klaga over i dag :-))?”

Heia Ballstad!

Følges av 777 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer