Nye bilder

Er Hønsedalen kanskje mora til Kyllingdalen??

Som 7-8 åring kom dattra mi heim og førrtælt at de sku på tur på skola dagen ætte. Når eg spurte kor, så kom det ætte ei stuinn; “eg trur dæ va nåkka mæ Hønsdalen!”

Overmåte frodig tross "fimbulsommer'n" sålangt!

Begge fant jeg i “feskværre’”! Gullregnet på Ballstadlandet i hagen til Sandfamilien, mens Rododendronen står ved Skottneskrysset, i hagen til Marit og Jan Helge. I dag, 16. juli 2015!

Frodige Ballstad :-))!

Så ser vi tilbake på Ballstad-dagan 2015!

Så raskt blir ting historie i min alder :-)! Et arrangement som toppa seg med sommerens to flotteste dager, lørdag og søndag. Strålende sol i litt kjølende nordavind lørdag, og ditto sol i ørlite drag fra nord på søndag! 20-tallet kunne sees utover avslutningsdagen!

Rekordmye folk på Allmenningsområdet. Mange både på og i havna, kø foran grill og kaffe-/kakebord. I det hele, ei staselig helg med stort spenn i innhold. Både av det aktiviserende slag, – med ymse fysiske utfordringer, og opplevelser for mer “tilbakelent inntak” :-). Nok av ting og tang, sundt og usundt, å bruke feriepenger på! Konsert, allsidige vann- og parkaktiviteter, bryggedans, stabling av fiskekakepakker, sykkelløp for de minste, Gudstjeneste etc., etc.! Og godt med tid til den gode praten! Bildet viser Alejandro som grillmester i solveggen, – med både kval og fiskeburgere på grillen.

Allmenningen klar for Ballstaddagan 2015!

Her fotografert natt til lørdag, – før telt og boder er fylt med innhold. Den plassen Allmenningen har å tilby, er godt utnytta, – og “jentene på Joker” har åpenbart vært samarbeidsvillige, og har fått teltet nærmest på trappa :-))!

For flere stemningsbilda natta før dagen, – se kommentaren under her.

Enok fant frem et lite klenodium av et bilde!

For oss lokale :-))! Enok Ludvigsen kom over dette unike bildet fra, antatt, langt nede på 50-tallet. Bildet er tatt fra området der den blåmalte “støypbrygga” står i dag, vis a vis austerenden av “Jernvarebygget/Sareptas Hus” på Landet. Her får vi vist hvordan riksveien på den tida snirkla seg mellom “Går’n” og Bakeriet før den nådde Patentslipen og Bankbakken/Teltbakken. Bakeriet ble revet rundt 59, og veien ble retta ut få år etter det.

Vi ser fra venstre i bildet nordvestenden av “Jernvarebygget”, så “Går’n”, delvis skjult bak trærne, videre store deler av bakeriet med svala hvor postkassene hang, så naustet med taket på brygga på Vestheim bak, og P.A.Pedersen-bygget helt ute til høyre. Sistnevnte brant ned i 1973. Vi aner i tillegg også en flik av takskjegget til “Gammelekspedisjonen” i høyre kant, mot P.A.-bygget. “Gammelekspedisjonen” ble revet helt først på 60-tallet.

Ester og Nicolai Haug, med Tore og Helge, bodde på denne tida oppe i den enden av “Jernvar’n” vi ser her. Antagelig ser vi sykler ved gjærdet som tilhører dem :-). Vi skimter i tillegg så vidt en av “Jernvar’ns” Austin lastebiler i venstre kant, foran jernvarebygget. Men hvem sitter på sykkelen :-)?

Ballstad som utgangspunkt for ukesturer!

Akkurat nu ligger klenodiet, Redningsskøyta “Solli”, ved kai ved Allmenningen her hos oss. Skøyta som har Redningsselskapets benevnelse “RS-21”, er bygd i 1908, er restaurert tilbake til sitt opprinnelige, og har hjemmehavn sør i Romsdal. På sommarstid driver de “curisefart” i form av ukesturer rund om i Lofoten. De tar med 12 stk. per tur, – med full pensjon. Dette er blitt en tradisjon, og det er ikke første gang Ballstad er utgangspunktet. Et flott tilskudd til innhold og aktivitet i havna våres :-))!

Legger ved noen nærbilder i kommentaren under her.

Minnesmerke på Trondenes

Dettan minnesmerke fant eg inne på det militære området på Trondenes om søndagen. Man kan delta på guidinge der, sånn at det e ikje heilt avsperra førr allmennheita.

Det er lenge sia uløkka, eg tilfeldigvis kom over" på lørdagskveldn, har nok egentlig hørt om den før men tænkt ikje på at den hadd nokka mæ Ballstad og gjær då…

Historisk vandring Reine Gård.

Årets Ballstaddaga starta i et nydelig sommervær : På åpningsdagen stod bla. Historisk vandring til kvernhuset/mølla på Reine Gård. Vertskapet Brita og Frank Rist tok vel imot de ca.20 deltakerne på turen med nytrakta kaffe og noe og bite i da vi ankom gården. Etter litt “kjentprat” tok en engasjert Frank over regien og holdt et serdeles interesent foredrag om historia rundt mølla/kvernhuset og dæ arbeidet som er lagt ned før huset stod ferdig .

Fornem tradisjon, - versjon 2015!

“MS Grace” av Rotterdam, med Bergen som “hjemmehavn”, er på sin årvisse visitt ved Ballstad Slipp, for ettersyn og servicearbeider! Fotografert ved Allmenningen her om dagen. Kanskje ei ikke så lita tillitserklæring for en lokal slipp med mekanisk verksted :-))!? Her er det ikke bare snakk om faglig, teknisk innsikt, men i minst like stor grad evne og vilje til å behandle “damen” som “seg hør og bør” :-))! Slik tålmodighet “betaler seg” gjerne :-))!

"Nuti'a" ijnnhejnta oss på Bajllsta'lajnne'!

“På tide”, – vijl kajnskje ænkelte sei :-)! “Ikkje uvejnta”, – sei nok ajnner igjæn, – sånn e det bære i de yjtterste utkajntan! De kjæm seint med :-)! Ikkje så galt at det ikkje e godt førr nåkka i ajlle fajll, – nu ha’ ajnner prøvd’ det ut førr oss, – og førhåpentli’vis plokka bort de vanskeli’aste feilan :-))! Seint ja, men godt :-)!

I ajlle fajll, – her ser dokk en majnn fra Relacom som i dag driv å klargjær førr fiberkabel i en stolpe i Bajllsta’ura. I rægne’! De ha’ drevv på de siste dagan, – på vægne a Lofotkraft Breijbajnn og Altibox, – vil eg tru.

Heia Ballstad!

Følges av 787 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer