Nye bilder

Reine, Rekstrand, Gjerneset og Ballstadøya!

Her sett fra Skottinden i 1942. Fridvald Brækken og Toralf Pedersen hadde med en kamerat på Skottindtur da de tok dette, og flere bilder fra turen. Vi skimter “Gammelbrua” i bakgrunnen, litt til venstre for midten av bildet.

Årsmøte

Husk årsmøte i BUIL førstkommende tirsdag på Ballstad kulturhus/ungdomshus klokka 19:00.

Alle e hjertelig velkommen, de som e 15+ har stemmerett.

Sliten bardun

I Ramnvika er, eller rettere sagt var det en bardun mellom lyktestolpen like nord for rorbuene og en stein oppe i skråninga på andre sida av veien. Bardunen har nå røket ca 4 meter fra steinen den er festet i, mesteparten av den henger ned langs stolpen og videre ned mot fjæra.

Lørdagsåpent på Sareptas hus

Lørdag 28 februar blir det salg på lefser (25% avslag)

Brann på Ballstadøya

Full fyr i et hus på Ballstadøya….gammelhuset til Margot og Olav Olsen. Flere andre har bodd der i ettertid. Er usikker på hvem som bor der nå! Ser ut for å være totalskadd! En person til helsesjekk!

Endelig rives det på branntomta i Kræmmervika!

I dag var det hektisk aktivitet ved tidligere Kræmmervika rorbuer! Først ble en stor trailer lossa for byggevarer, og umiddelbart etter var rivningsarbeidet i gang. Effektivitet i praksis :-))! Ved dagens slutt var dagens “inngrep” godt synlig. Dette blir spennende, – nytt bygg skal reises på tomta umiddelbart. Vi følger med :-))!

Klikk i bildene for å se bedre!

Ny Sokneprest i Buksnes!

I dag fikk Jan Sahl formelt sin avløser som sokneprest for bl.a. mange av oss Ballstadværinger! Oslomannen Eimund Kibsgaard Nordberg, ble under ei høytidelig Gudstjeneste i Buksnes Kirke i formiddag, ordinert til prest i Den Norske Kirke, og for Buksnes Menighet. Ordinasjonen ble ledet av biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen. Til stede var også prost i Lofoten Prosti, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, flere av prestene i kommunen og gjester, samt et stort oppmøte fra menigheta.

Buksnes kirkekor, Buksnes vokalensemble og vår eminente organist Andrey Pirozhkov, bidro i høy grad til at det ble et minneverdig arrangement!

Eimund er 41 år, gift og har en sønn. Hans kone Eva, er ansatt som turnuslege ved sykehuset på Gravdal. Prestefamilien, som kommer fra Oslo, har bosatt seg i Prestegården. De fikk en tøff mottagelse da de flyttet inn akkurat idet stormen Ole feide over området. Antar de fikk gjøre seg kjent med lyder en storm kan gi i et stort gammelt hus, – i et stummende mørkt, strømløst døgn :-)

Ikkje ajlle 17.maia ha' det vorr like triveli' på Gløs'n!

I fjor, i 2014, blåst han storm fra sørvæst! Han va’ såpass at vi va’ to majnn førr å hojld høgtalar’n fast mæns han Børge fekk hojldt tale førr dagen! Og folk og “Ballstad Blås” på si si’a, slo seg tell i nor’skråninga, i le før det værste vere’ :-)!

Men det va’ ikkje bære i fjor han “spælt laus” :-)! På bildan du ser her, fra nån år tellbake, blåst han kuling med strirægn fra nor’, – sånn at det vart ei utfordring både førr de som sku’ spæll’, og førr flaggbæreran :-)! Sjøll bauta’n fekk en høgst praktisk funksjon, – som levægg :-)!

Ny "Andopsværing" på plass på Ballstad!

Tidligere vist og omtalt her på sonen, MK “Andopsværing”, F-44-BD, erstattes i disse dager av F-43-BD! Her flyttes utstyr over og det rustes til drift i “ny” båt denne vinteren. Bildet er tatt i går, 14. feb., ved kai hos gamle Jens Pedersen & Co på Landet. Finnmarks- og Båtsfjordregistrert, men et kjent syn i havna hos oss i perioder.

Befolkningsøkning

1.januar 2014 var det totalt 1126 innbyggere for grunnkretsene Ballstad, Reine, Skotnes/Skarsjø og Gjerstad. 1.januar 2015 var det totalt 1144; altså en økning på 18. Grunnkretsen Gjerstad går fram til elva i Gjerstadvika og inneholder dermed også noen med postadresse 8372 Gravdal.

Heia Ballstad!

Følges av 781 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer