Nye bilder

Eg føl' ingen trang tell å smak *sushi* ;-)!

Og då lura eg på ka det førtæll om meg :-)? Ut over de æksakte data’n mine som gjeld’ bære meg, – sæl’følgeli’ :-)! Korr vijl de som analyser’ sånt plasser’ meg? Som mejnnesketype, – i ajlder, – ejller førr dejn del, som potænsiæll kunde i en ejller ajnna bransje :-)?

Nu utelokka eg ikkje at det kajn kom tell å skje en gong ijnn i framti’a, at nån får overtælt meg tel en smak’, – førr fresta meg tell det, det kajn de ikkje! Eg kjejnn næmli’ ingen behov i ei sånn rætning! Men det e ju hejller ikkje nåkka prinsippsak førr meg, – eg har bære ikkje løst :-)!

Gratulerer med næringsprisen Sverre!!

“Ballstadglujnt’n” Sverre Christoffersen, mottok i dag Vestvågøy Kommunes næringspris for 2014! Gratulerer med en høyst fortjent utmerkelse Sverre!

Som Ballstadværinger er vi mange som tillater oss å føle på en smule stolthet i dag :-))!

Globalsøndag ved Speiderhuset på Ballstad

Søndag 21. september fra kl. 12 arrangerer Ballstadspeiderne Globalsøndag for å samle inn penger til barn og unge i Tanzania. Det blir turmarsj inn til Kyllingdalen (oppstart mellom kl. 12 og 13), kanopadling, speiderkarusell, muligheter for grilling av medbrakt grillmat m.m. Vi selger vafler, kaffe og saft. Ta med kontanter!

I Tanzania er det et problem at mange barn vokser opp uten foreldre. På grunn av fattigdom dør mange foreldre av sykdommer som tuberkulose, malaria eller HIV/AIDS. Foreldreløse barn går ofte glipp av den grunnleggende omsorgen og skolegangen som unge mennesker trenger. Dette vil vi gjøre noe med. Speiderne samler derfor inn penger for å hjelpe barn og unge i Tanzania til en bedre fremtid.

Fiskerifagskolens "Skårungen" leverte krabbe!

Skolefartøyet “Skårungen”, tilhørende Fiskerifagskolen på Gravdal, leverte i dag lokalt fisket krabbe ved Krügerbruket her på Ballstadlandet. Undertegnede er ikke kyndig i denne bransjen :-), men det så i alle fall ut til å være fin krabbe av jevn størrelse. Ikke en dagligdags hendelse i fiskeværret Ballstad dette, – enda :-)! Spennende å følge utviklinga fremover.

Klikk i bildene for større bilder!

BALLSTAD - Harstad B

Då e det duket før årets siste hjemmekamp før a-laget! Derfør vil eg med glede inviter alle sammen tel en forrykende fotballfest på Lørdag den 20.september klokka 17:00.

Nu e vi ikkje bere på jakt etter heder og ære, men vi har også ambisjoner om å havn framfør Leknes på tabellen

Demensaksjonen 2014

Mellom 15. og 21. september banker bøssebærere fra 9. klasse på Ballstad skole, på dørene her på Ballstad for å samle inn penger til demenssaken.

I Demensaksjonen samler Nasjonalforeningen for folkehelsen inn penger til forskning, og lokalt arbeid. Med din gave kan vi forske, slik at færre rammes av sykdommen, og slik at de som er rammet kan få god hjelp til å mestre hverdagen. Ta godt imot bøssebærerne!

Spennende 4.div.kamp endte med Ballstadseier!

Og alt på en nyyydelig fotballkveld, og 0 – 2 etter første omgang! Mørke, diskuterbart lys, stor avstand, ikke optimalt kamera og full fart laget herværende bilde :-))! I alle fall, GRATULERER!

Klikk i bildet for å se bedre.

Lørdag 13. "braker det løs" på Sareptas Hus!

Førstkommende lørdag åpner utstillinga/“eventet” “Før TV’n kom!”, på Sareptas Hus, nede på Ballstadlandet. Fagerlia gård ved Elin og Per Christian, og Lofoten Wool ved Ragnhild Lie, står bak prosjektet. De har lagt opp til aktiviteter for publikum innen kategorier som “var vanlige for ikke så lenge siden”, – fra før TV’n gjorde sitt inntog i de flestes hjem :-))! Hos oss, rundt 1964-65!

Det legges opp til muligheter for “puslerier”, spill og handarbeider innen tradisjonelle kategorier. Også med kyndig veiledning om det ønskes :-))! De har skapt et spektakulært lokale med fasinerende utstillinger, – vel verdt et besøk. Her gis det rom for skuldersenking, mimring og tilbakeblikk :-)! Også med et visst faglig påfyll! Bilder fra forberedelsene ligger her og i kommentaren nedenfor! Klikk i bildene for å se bedre!

Fire Ballstadvekje i aksjon i "fremmede drakter" i helga!

Det skjedde i Harstad i går lørdag. “Leknes Jenter-19” gjestet Medkila til seriekamp med Kamilla Hansen, Thea Sofie Sørensen og Martha Johanne Pedersen på laget. Kamilla som fast spiller og storskårer for LFK, mens de to andre stiller ved behov i et samarbeid mellom Buil og LFK. Det ble en spennende batalje mellom to gode lag! Og 0-2 til pause etter to flotte “Kamillascoringer” :-)! Dessverre holdt det ikke kampen ut, – med to scoringer imot i andre omgang, en på straffe, endte det 2-2!. Likevel, det står stor respekt av laget å klare uavgjort borte mot et lag som Medkila :-)!

Etter kampen rakk en del av oss 1.divisjonsoppgjøret mellom Medkila og topplaget Stabekk, på Harstad Stadion. Her har “vi” Ballstadvekja Marita Iversen i en sentral rolle :-))! Marita spilte en flott kamp, og signerte ei flott scoring også, men laget gikk dessverre på et klart tap. Unødvendig stort sett med våre øyne, – med ett uheldig selvmål, – og en straffe mot slutten.

Endelig er den farlige rekkverkbiten vekk!

I dag blei den livsfarlige delen av det skadde autovernet ved søndre nedkjørsel til Nic.Haug AS, skiftet ut! De etterlater seg ei skikkelig løsning som tar autovernet i en samla sving innover avkjørselen. Det som sto der var nærmest for en kniv å regne, med stor risiko om noen kom i kontakt med det. Bra!! :-)

Klikk i bildene for å se bedre, – om ønskelig :-)!

Heia Ballstad!

Følges av 778 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer