Nye bilder

Nesten 20 møtte til "lyslagsmøte" i "Kræmmervika Havn"!

Ole Gunnar kalte inn til stiftelsesmøte av det som er tenkt å bli til “Nye Ballstadlandet Lyslag”. Bakgrunnen er Vestvågøy kommunes endring av krav til organisasjonsform for frivillige lyslag. For å kunne motta støtte til drift i fremtida, krever kommunen nå at hvert lag organiseres med organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret, og med et formelt styre. Videre at antall lyspunkter både registreres og merkes, – avtale gjøres med nettleverandør, – samt at abonnement tegnes av “laget” direkte med strømleverandøren. Om vi har forstått det riktig, må lyslagene fra høsten av forskuttere sine utgifter, og hvert år søke om det kommunale tilskuddet.

Nesten 20 interesserte “landboere” møtte opp onsdag kveld i Kræmmervika, – på “Kræmmervika Havn”! Både for orientering, og for å få tatt de nødvendige beslutninger for å kunne “være med videre”! Det hele endte opp med at de tre som per nå har fungert som ansvarlige på litt mer uformell basis, Ole Gunnar Søstrand, Ernst Magnus Johansen og Tommy Olsen, inntil videre fungerer som interimstyre for å få det hele opp og gå. Flere av de tilstedeværende sa seg villige til å bidra på forskjellig praktisk vis. Det vil bli innkalt til nytt møte før ny sesong starter i høst.

Ballstadværingen

Hei!

Jeg fikk bare lyst til å legge ut samlingen av “Ballstadværingen” :-)

Lørdag "21.mai kl.14.00" åpner internasjonal salgsutstilling på Ballstadlandet!

“Summer Exhibition 2016” åpner på Sareptas Hus", (gamle jernvarebygget), på Ballstadlandet, – nå på *lørdag 21.mai kl. 14.00! To meget anerkjente internasjonale kunstnere, Ria Roes, Sverige/Holland, og Carlos Cerdà, Spania, stiller ut sine bilder inspirert fra vår region. Dette er kunstnere med lange merittlister fra store gallerier rundt om i verden! Sett av ett par timer på lørdag og få med deg en virkelig attraksjon i nærmiljøet!

Se i kommentaren under her for flere bilder fra ei flott utstilling. Husk, et besøk i lokalene er det eneste som yter bildene full rettferdighet :-)! Lykke til!

Invitasjon til stiftelsesmøte i Nye Ballstadlandet Lyslag

Invitasjon til stiftelsesmøte av

Nye Ballstadlandet Lyslag.

17 Mai 2016 Ballstad !

!bilde undefined!

86 årige Johan Stensen hedres etter 66 år i Forsvaret!

I dagens utgave av Lofotposten, forteller avisen om Ballstadmannen, 86-årige Johan Stensen, som i helga blei tildelt “Forsvarsmedaljen med laubærgren”! En meget velfortjent påskjønnelse etter hele 66 års virke i Forsvaret!!

Johan gjorde tidlig Bodøværing av seg, men har gjennom alle år holdt nær kontakt med hjemstedet. Det var jobben som fikk bestemme bosted, men med store deler av slekta si i Lofoten, forble han Ballstadværing “så god som noen” :-)! Ballstad er i dag stolte på Johans vegne :-)!

Gamle "Mjøsfærgen V" kalibrerer elektronikken i Ballstad havn!

Ferja, som nå eies av “Seløy Undervannsservice”, ble bygd i 1974 for ferjedrift på Mjøsa, mellom Mengshol og Gjøvik. I 1985, etter at Mjøsbrua sto ferdig, blei ferja demontert i flere deler, frakta til kysten, og remontert i salt sjø. “Helgeland Trafikkselskap” kjøpte ferja og gav den navnet “Aldra”. Den blei nå satt i drift på ruta Hemnesberget – Leirvik på Helgeland.

Etter endt tjeneste i dette sambandet, blei den i desember 2014 solgt fra daværende eier, “Boreal”, til nåværende eier, “Seløy Undervannsservice”. Etter ei omfattende ombygging, nytt navnbytte, og klargjøring til “avansert maritim anleggsdrift”, inklusive sjøkabelutlegging, – blei den satt inn i drift med norskekysten som operasjonsområde! Tradisjonen tro i rederiet, fikk også “Aldra” fornavnet “Nautilus”, – altså “Nautilus Aldra”!

Minner fra 1983

Bilder fra Ballstadøya, hvor de

"Stavline/grijn'værk, leås og raftås m/skaftonga, og raftspærra!"

Og ikkje nok med det: – “samhajll, toppsvijll og syjll, skaftonge m/svalehale, skråbajnn, spærra, mønsås og åstak !” Og “bor’kledning, tro, næver og torvtak” ette’kvært :-))!

Det e det hærre, og meire tell, det hajn’la om oppujnner Rein’ryggen og Skottijn’ nu om dagan :-))! På Reine Gård!

Beskrivelse av "Balstad Handelssted" fra 1700-tallet!

Les denne linken :-) ! Denne har ikke jeg sett tidligere. Kom over den etter tips om en link på Origosonen “Jekter og jakter og kystkulturen”, ved Svolværmannen Erik Sveistrup :-) !

Brødrene Rolf og Leif Jentoft som nevnes i linken, var henholdsvis bestefar til dagens Rolf Jentoft, – og Jens og Morten, – mens Leif da ble onkel til deres far, avdøde Jørgen B. Jentoft. Vi har vel hørt om “Leifbruket” !?

Heia Ballstad!

Følges av 791 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer