Nye bilder

Web-kameraet har "låst" seg!

Er det en der på Ballstad som kan “riste” liv i web-kameraet…? 😉😀

Kolossen i Reineheia.

Tar meg den frihet og videreformidle Sigbjørn L. sitt leserinnlegg i lørdagens Lp. (29 aug).

Med forskrekkelse og sorg har folk på Ballstad i sommer vært vitne til noe de fleste oppfatter som hærverk på den vakre naturen vår.

"Fairplaypokal", medaljer og ære i Svolvær!

Kjell-Werner får fronte helgas fotballhappening i Svolvær. Her stolt poserende med “Jenter-14’s” Fairplaypokal etter “Skårungen Cup” i dag :-))! Han er en av to trenere for ett av våre dyktige jentelag.

“Buil” stilte med 4 lag i turneringa som starta fredag, og avslutta i ettermiddag. Det var “G-12”, “J-14”, “G-14” og “G-16 inkl. 2stk. J-16”! “Skårungen Cup” er blitt ei kjempestor turnering med mange kamper for alle lag. Våre lag greide seg utmerket, og vant i sum de fleste av sine kamper :-)! Om de ikke rakk helt til topps, til og i finalene, høstet de massevis av heder og ære, – og “go’ord”! Det “utvida” G-16-laget, spilte seg helt til finalen, der de måtte se seg slått av Svolvær. Et lag de for øvrig slo i første møte :-)!

Se bilder fra Svolvær i kommentaren under her!

Ka skjer ?

Lura jammen ta på ka som skjer og eg e ikje åleina om dæ .

Tips

Har hatt et lite uhell med PC og mistet litt info. Det gjelder opplysninger til Ballstadværingen. Prøver å holde en oppdatering om nyfødte, giftemål og folk som “har gått bort” og notere dette i bladet. Kan du hjelpe til med å gi meg tips om slike ting – f.o.m. 18. april og frem til i dag. Noe har jeg, men noe er mistet. På forhånd takk!
Ballstadværingen.

Seinsommarbad i havna a tøffe glujnta!

Glujntan hoppa rætt i det fra toppen av søppelcontainar’n på Allmenningen! Fajllhøgde va’ go’ ajltså, – og ingen returmuli’het :-))! Vatne’ e ikkje varmt akkurat sjøll med 16-17 grada i lufta! Det va’ han Otto og han Oddne som prestert’ i dag.

Freskt gjort guta, – sånn fikk dokk vist at sommar’n ikkje e heilt over ejnnu :-)!

Første "urbane søppelanlegg" i værret!

Noen har tenkt mer “regionale tanka” enn “lokale tanka” borte på Øya i sommer :-))! I disse dager monteres nemlig et nytt avfallsanlegg, – i ett for værret nytt format :-)), – i Vika på Ballstadøya. Det hele ser ganske så fornuftig ut, og kan til en viss grad assosieres med et isfjell, – størsteparten befinner seg under overflata :-). Om ikke i samme forhold, så blir i alle fall henimot 2/3 av høyda/dybda nedgravd. Ei garantert forsvarlig forankring mot nord- og sørvest’n på Ballstad! Her er det storsekk som gjelder, – og en “søppelkranbil” vil stå for “tømminga”. Dette blir stili’ når det står ferdig :-))! Vi får håpe vi slipper hovmodige beboere fra “Ballstad Brygge Borettslag” :-))!

"Barents Summer Games - 2015", Oulo/Finland!

Det blei flagga høyt sist helg, 7.- 9. aug., – svært høyt :-), under årets “Barents-leker” i Oulo i Finland. Et arrangement av stort format der mange grener var representert, og der deltagerne kom fra “Nordvest-Russland”, “Nord-Finland”, “Nord-Sverige” og “Nord-Norge”. Fra “Barents-regionen” altså! Flaggbildet er fra fotballområdet, – Russland trakk sine lag, – derfor kun tre flagg.

“Nord-Norge” stilte med to lag i fotball, ett i “Jenter-99/-00/-01 og ett i “Gutter-99/-00/-01”. Begge lag var kretslag som representerte “Hålogaland Krets”, og 4 Ballstadspillere deltok! To jenter, Thea Sofie og Martha Johanne, – og to gutter, Sten Nicolas og Vegard!

Spillerstallene var hentet fra hele kretsen, Ofoten, Sør-Troms, Vesterålen og Lofoten. Begge lag møtte tøff motstand, men gjorde en god figur. De møtte Regionslag fra Sverige og Finland, – alle plukket fra et langt større befolkningsgrunlag enn våre, men “vi” ytte god motstand, viste flott spill, – og kom fra turneringa med æra i behold. Kun “poenghøsten” var ikke særlig å skryte av :-))! Gutta spillte alle sine tre kamper på kunstgress, – den første inne i hall med svært tung luft, – mens jentene fikk sine tre ute på flott gressunderlag.

Med forbehold, - den beste bursdagspresangen!

Den fikk jeg nå når jeg har levd så lenge som til i sommer :-). Ikke til forkleinelse for noe av alt fint (og velment) jeg tidligere har fått, men Eva’s bok med minner fra barndommen på Ballstadlandet, på 50 og 60-tallet, var noe helt eget! Vel nok er den tenkt som hennes personlige “manifest”, med egen familie i fokus, men den er på mange vis også blitt alle oss fra samme sted og periode, sin :-)). Vi har alle vår egen innfallsvinkel til Eva’s minner, men like fullt masse felles.

Det er blitt ei bok fylt av gjenkjennbare hendelser, krydra med et unikt billedmateriale, – ei bok som både varmer og rører en interessert leser! Vi har utrolig mye felles takket være en fin oppvekst på et lite og oversiktlig sted. Og som nå nyoppdages takket være Eva’s innsats og eminente formidlingsevne! Anbefales varmt, men har hørt at opplaget (foreløpig) er begrensa :-))!

Jeg snakker om Eva Ellingsen, Fygle, – tidligere Brækken, Ballstadlandet :-))! En stor honnør til henne!

Er Hønsedalen kanskje mora til Kyllingdalen??

Som 7-8 åring kom dattra mi heim og førrtælt at de sku på tur på skola dagen ætte. Når eg spurte kor, så kom det ætte ei stuinn; “eg trur dæ va nåkka mæ Hønsdalen!”

Heia Ballstad!

Følges av 787 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer