Nye bilder

Minner fra 1983

Bilder fra Ballstadøya, hvor de

"Stavline/grijn'værk, leås og raftås m/skaftonga, og raftspærra!"

Og ikkje nok med det: – “samhajll, toppsvijll og syjll, skaftonge m/svalehale, skråbajnn, spærra, mønsås og åstak !” Og “bor’kledning, tro, næver og torvtak” ette’kvært :-))!

Det e det hærre, og meire tell, det hajn’la om oppujnner Rein’ryggen og Skottijn’ nu om dagan :-))! På Reine Gård!

Beskrivelse av "Balstad Handelssted" fra 1700-tallet!

Les denne linken :-) ! Denne har ikke jeg sett tidligere. Kom over den etter tips om en link på Origosonen “Jekter og jakter og kystkulturen”, ved Svolværmannen Erik Sveistrup :-) !

Brødrene Rolf og Leif Jentoft som nevnes i linken, var henholdsvis bestefar til dagens Rolf Jentoft, – og Jens og Morten, – mens Leif da ble onkel til deres far, avdøde Jørgen B. Jentoft. Vi har vel hørt om “Leifbruket” !?

Lysshow

Da jeg var på moloen ble jeg vitne til et fantastisk lysshow. Var som om hundre kraftige lyspærer blinket i havet – og ikke alle samtidig. Temmelig spektakulært og jeg prøvde å få det dokumentert med min Samsung Galaxy S7 PS: Det var overraskende lunt og fint på moloen, særlig med tanke på at det var ganske vindfullt mange andre steder på Ballstad. Bildet ble tatt klokka 15:17

På tur i Gravfjellet

I forbindelse med tursti-prosjektet var vi innom hoppbakken i Gravfjellet. Noen stilte spørsmål om den. Legger ved et par bilder som kommer i bladet Ballstadværingen.

Serieåpning og pangstart

Sjekk referat fra gårsdagens kamp her!

Du kan fortsatt få kjøpt sesongkort før årets sesong!

"Ho Grete i Josefa-huset", - en lokal ressurs!

A ajlt vi Ballstadværinga e stojlt a å kujnn by på, e ho Grete Josefa og “Josefa-huset” heilt klart blajnt favorittan :-)! Stor kreativ kraft og fagli’ døkti’het, ha’ over år gjort ho, huse’ og keramikken hennes tell mærkevara! Mærkevara som e kjejnt “langt oppom Kvilarstein’” :-)! Diskret og lågmælt markedsføring ha’ ført tell at ho trækk folk tell Ballstad heilt uavhængig a ver og vijnd. (Og antageli’ ut’n at vi ajnner heilt får med oss at det skjer!)

De siste dagan ha eg hatt gled’n a å få vær’ tell stede i verkstede’ mens ho jobba. Det ha vorr hyggeli’ og en sajnn glede å få ijnnblekk i en kunstnars arbeid :-)! Her snakka vi om “real handicraft” folkens! Ho Grete ha ikkje latt seg frest a muli’hetan som ligg i masseproduksjon, ho lægg kjærli’het og sjæl i kvært ænkelt kunstværk :-)! Ho telbyr kun unike produkta!

"Utruli' ka som skjer like utaførr stu'vijndue' vårres :-)!"

Sjøll om vi bor på en lit’n plass! I dag førreksæmpel, på søndags førmiddag, låg “Borebas” og borra i Bertelvika! Ka de borra ette’ veit ikkje eg, men de ha’ ordna seg sånn at de kujn finjuster’ posisjon ve’ hjælp a 4 tautampa som va’ fæst rujndt omkreng!

Kajn det tænkes at vi va’ vitne tell start’n på forberedelsan tell ei videre utbygging a Ballstadhamna? Når eg googla båt’n, fajnn eg at han hør’ heime i Tromsø, – og at han driv me’ sånt som blajnt ajnna grujnnborring. Nån som kjejnn nåkka tell besøke’?

Byggingen av huset vårt på tre minutt:)

Jeg har tatt noen bilder hver dag i byggeprosessen av huset vårt, og så satt det sammen til en film. Her er 6 mnd. komprimert til 3 min. Huset er satt opp av Ballstad Bygg

Plutselig epostvarsler!

Hmm, ikje veit nu eg ka som ha skjedd i natt, men i morrest fikk eg plutselig epostvarsel fra Origo!
Veldig bra! Ha jo vorr fri og nesten ikje innom her på over 1 måned….

Heia Ballstad!

Følges av 791 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer