Nye bilder

Snart åpna ho Paula kaféen på Allmenningen!

Også i vinter skal “Velferden” holdes sesongåpen, – med ho Paula som bestyrar. Tiltaket er primært mynta på fiskerne, men ho setter pris på om lokalbefolkninga også nytta seg av tilbudet :-)! Her vil det tilbys en kaffestopp i hverdagen, – og mulighet for middag i helgene! Alt i et trivelig miljø. Nye møbler er anskaffet, så her kan alle få sitte godt :-)!

I dag var kakedisken fremdeles tom, men Paula håper å være i gang innen en ukes tid. Litt avhengig av når fremmedflåten ankommer. Enn så lenge vaskes, ryddes og klargjøres lokalene.

Gamle Ballstad-bilder

BALLSTAD 1961

For å spare plass her på forsiden legger jeg ved flere bilder som kommentar nedenfor. Bildene er hentet fra Widerøes flyfotoarkiv hos Nasjonalbiblioteket

Stinn brakke og ull i sentrum i Sareptas Hus!

Det annonserte “ullforedraget” i kveld på Sareptas Hus, se innlegg fra Elin lengre nede på sida her, må vi kunne si ble en stor suksess! “Alle” parkeringsmuligheter oppfylt ute, varslet “stinn brakke” innendørs :-)! Undertegnede registrerte interesserte både fra øst og vest, i tillegg til godt oppmøte fra egen øy. Selv overvar jeg dessverre ikke selve forelesninga, men det var lett på stemninga å skjønne at dette hadde “fenga folket” :-)!

Som en mannlig deltager uttrykte det: “Det hærre va’ medt i blenken både førr meg og ho mamma!” :-)

Stener sett bygg nr.107(!) på beddingen!

En nydeli’ lit’n kryssar nærma seg fujllførelse! Båt’n , som førræst’n ajllerede e sællt, bli’ et smykke i kjent Stenerstil :-). Kvær bidi’e lit’n detalj bli’ hajn’laga tell akkurat dejnnan kryssar’n, – så her ligg det atskjelli’e tima bak det ejnneli’e resultate’. I det hærre ijnnlægge’ vijl bildan bære antyd ka som kjæm, – eg syjns ajlt ska vær’ på plass før fujll offentli’gjæring :-))! Intresserte får bærre føll med her på Heia Ballstad :-)!

Lægg nån fleire bilda i kommentar’n ujnner her.

Ballstad UIL søker samarbeidspartnere

Heia Ballstad!

Vi i BUIL e alltid på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Både når det gjeld sponsora og støtte (Økonomisk og sportslig).

Ser vi kunst'n på Joker i travle kværdaga?

Flenke , kreative og fletti’e Ballstadonga ha’ lagt mykje arbei’ i å krydder kværdagen våres med å pyjnt opp i nærbutikken :-)! Dejnnan gongen e det onga i barnehagan som ha’ stådd førr kunst’n! Ta deg ti’ tell å stopp opp og se på ajlle di flotte malerian og tegningan som hæng på væggan, – rætt framførr deg når du kjæm ijnn i butikken. Det e verkeli’ flott gjort :-)!

Se fleire bilda i kommentar’n ujnner her!

Foredrag på Sareptas hus

Velkommen

Rolf Jentoft forteller Ballstad-historie

Lyst til å høre Rolf Jentoft (bestefar til dagens R.J.) fortelle Ballstad-historie, i opptak fra NRK 28. mai 1949?

I så fall – klikk på linken her.

Bildet av Jentoft er tatt i 1947.

Les mer…

Bilmotorer på tomgang og forurensning

Jeg har merket meg at ganske mange forlater bilen sin med motoren i gang mens de er inne på, for eksempel butikker. Utafor butikken på Ballstadøya skjer det ganske ofte, også når det er sommer eller mildvær.

Jeg har lurt på hvorfor.

For de genuint lokalt lokalinteresserte :-)!

Nyss ble ei ny flytebrygge lagt ut i “Rein’sjyojdd’n” av Nic.Haug AS! Den er lagt ut på nordsida av, og fra den nye molostumpen som ble ferdig i høst. I le for sørvesten! Som du ser, den er allerede tatt i bruk. Dermed er ny kaiplass skaffa til veie etter at den tradisjonsrike kaia ble revet. Fiskemottak som i riktig gamle dager blir det nok aldri her, – men uten tvil et lite steg i positiv retning for havna våres :-)!

Heia Ballstad!

Følges av 790 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer