Nye bilder

"God påske-brød" på Sareptas hus

Det fine vårværet har inspirert til brødbaking i steinovn. Skulle det friste med et brød eller to til påske, har vi åpent på Sareptas hus i morra onsdag 16 april fra 15.00 – 20.00 og på lørdag fra 12.00 – 15.00. Vår utmerkede geitmelksgomme passer fint som pålegg :-) Mange andre god-saker har vi og…. Velkommen innom :-)

Over påske kjæm 9.klassingan på besøk!

De håpa Ballstadværingan har nåkka tomgods å gje bort?! Grei de å sammel mykje, då bli’ det pænga a det, – og det træng de tell høst’ns klassetur :-))! På forhåjnd takk!!

Video fra Uttakleiv

Da har jeg laget en ny kortfilm, det er ikke Ballstad som er motivet denne gang, men Uttakleiv. Det er i det minste i Lofoten ;)

Enjoy!

Her forberedes "ei ny tid i Værret"!

Nå skrider det mot mottak og mellomlagring av levende fisk i Ballstad havn! Primært torsk tror jeg. Fiskeprodusent Nic. Haug AS står bak prosjektet, slik jeg har forstått det. Mærene er i første omgang lokalisert like ved Hattvikholmen, innafor moloen på “Øyasida”. Dette blir spennende å følge med på :-))!

Legger med noen bilder fra dagen i dag, med klargjøring og montering av “nettlokk” i en mærering ved Patentslipen på Landet. “Lokket” er produsert ved Slippen. Vi ser også fra montering av fortøyningene ved moloen. Båten som benyttes kommer fra Mortsund, og tilhører Lofoten Sjøprodukter. Jeg tror ikke nøtene er montert sålangt?!

Vareid "havna" i Vestvågøy, ved N-333-VV!

“MS Vareid”, en splitter ny fiskebåt! Også med tilhørighet til Ramberg. Dermed er nok en ny fiskebåt av det svært moderne slaget ankommet Lofoten. For ikke lenge siden fikk Fredvang sitt eksemplar av “sorten”, M/S Vibeke Cathrin.

Korte, brede, høge, drektige, – og prektige båter! Like klokt å justere oppfatninga av hva som er et vakkert fartøy, først som sist, – gjerne til å gjelde det som “tjener de fleste relevante egenskaper” i den bruken båten er tiltenkt :-)!

Og med disse to kom noe nytt inn i havnebildet, – Liverpool-logoen, – sentralt plassert på hekk og skipsside! Her flagges en skippers lidenskap så “det høres lang vei”, – og er ikke er til å misforstå :-)! I dag ble Ballstad havn denne entusiasmen til del :-))! Store Liverpoolfans inntok Ballstad i dag :-)! Skipper og båt har åpenbart funnet hverandre! :-)) Vi snakker om personligheter!!

Fisk i massevis!

Se video med Ballstadfisker Børge Iversen på havet nå i vinter. Det må vel kalles godt brukbart :-)

"To Ballstadglujnta i ei ajnna tid."

I dag er begge dessverre borte, så altfor tidlig. De representerte både “Øya” og “Landet”, og dekket sånn sett værret godt! Her fra et tilfeldig, men tydeligvis hyggelig møte et sted i indre Troms rundt 1952. Den ene forble aktiv Ballstadværing hele sitt liv, mens den andre etter hvert flytta ut. Et flott bilde, spør noen meg :-)!

(Jeg kommer tilbake med hvem som eier bildet.)

Klikk i bildet for større bilde.

Kunst og håndtverksmesse

Lørdag 5. april blir det mye spennende og finne på ungdomshuset.

Det blir også kafè med salg av kaffe, brus og kaker. Det blir også mulighet for å kjøpe seg deilig kreolsk hvalkjøttgryte

Designpris

Ballstadfirmaet ConceptoMed høster priser både innenlands og internasjonalt!

Gratulerer :-)

Foredrag om vår digitale hverdag.

Torsdag 10.april får Ballstad skole besøk av Michael Solheim. Han skal snakke om digital mobbing, personvern, dataspill og sikker bruk av internett. Teknologien er tilgjengelig for alle, og dette fører til at digital mobbing øker kraftig. Skolen og hjemmet må sammen skape gode holdninger og forebygge mobbing, overgrep og brudd på personvernet på den digitale arena.

Les mer…

Heia Ballstad!

Følges av 775 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer