Nye bilder

Og i dag kom den nye tida til Ballstad!

Her har “MS Ballstadøy” lagt til ved mærene ved Hattvikholmen for levering av første fangst levende skrei i Værret! Begivenheta skjedde rundt/drøyt kl.18 nå i ettermiddag. På bilde nr.2 ser vi en av de første torskene som stuper ut i Ballstad havn! Etter dette gikk det slag i slag, – og alt så ut til å fungere som det skulle. Noe ventetid ute i havna ble det for båt og mannskap mens første “pose” ble montert i den ene mæreringen.

Dette blir spennende folkens! :-) :-)! Og det var spennende å få overvære ei sånn begivenhet :-)!

Vinteren 2014

Se her En liten vintersnutt av Auna/Nygård fra mobiltelefonen sånn i forbifarta.

Påske

God Påske til alle i heia Ballstad

Hele søskenflokken på Storvatnet i glade dager!

Før “verden og virkeligheta” innhenta også vår utpost!

Bildet er fra sommeren 1939. Kanskje “dumt” av meg å spørre, men jeg prøver meg: “Gjenkjenner du folket i båten?” (Da holder vi nær familie utafor i startfasen :-)!)

"God påske-brød" på Sareptas hus

Det fine vårværet har inspirert til brødbaking i steinovn. Skulle det friste med et brød eller to til påske, har vi åpent på Sareptas hus i morra onsdag 16 april fra 15.00 – 20.00 og på lørdag fra 12.00 – 15.00. Vår utmerkede geitmelksgomme passer fint som pålegg :-) Mange andre god-saker har vi og…. Velkommen innom :-)

Over påske kjæm 9.klassingan på besøk!

De håpa Ballstadværingan har nåkka tomgods å gje bort?! Grei de å sammel mykje, då bli’ det pænga a det, – og det træng de tell høst’ns klassetur :-))! På forhåjnd takk!!

Video fra Uttakleiv

Da har jeg laget en ny kortfilm, det er ikke Ballstad som er motivet denne gang, men Uttakleiv. Det er i det minste i Lofoten ;)

Enjoy!

Her forberedes "ei ny tid i Værret"!

Nå skrider det mot mottak og mellomlagring av levende fisk i Ballstad havn! Primært torsk tror jeg. Fiskeprodusent Nic. Haug AS står bak prosjektet, slik jeg har forstått det. Mærene er i første omgang lokalisert like ved Hattvikholmen, innafor moloen på “Øyasida”. Dette blir spennende å følge med på :-))!

Legger med noen bilder fra dagen i dag, med klargjøring og montering av “nettlokk” i en mærering ved Patentslipen på Landet. “Lokket” er produsert ved Slippen. Vi ser også fra montering av fortøyningene ved moloen. Båten som benyttes kommer fra Mortsund, og tilhører Lofoten Sjøprodukter. Jeg tror ikke nøtene er montert sålangt?!

Vareid "havna" i Vestvågøy, ved N-333-VV!

“MS Vareid”, en splitter ny fiskebåt! Også med tilhørighet til Ramberg. Dermed er nok en ny fiskebåt av det svært moderne slaget ankommet Lofoten. For ikke lenge siden fikk Fredvang sitt eksemplar av “sorten”, M/S Vibeke Cathrin.

Korte, brede, høge, drektige, – og prektige båter! Like klokt å justere oppfatninga av hva som er et vakkert fartøy, først som sist, – gjerne til å gjelde det som “tjener de fleste relevante egenskaper” i den bruken båten er tiltenkt :-)!

Og med disse to kom noe nytt inn i havnebildet, – Liverpool-logoen, – sentralt plassert på hekk og skipsside! Her flagges en skippers lidenskap så “det høres lang vei”, – og er ikke er til å misforstå :-)! I dag ble Ballstad havn denne entusiasmen til del :-))! Store Liverpoolfans inntok Ballstad i dag :-)! Skipper og båt har åpenbart funnet hverandre! :-)) Vi snakker om personligheter!!

Fisk i massevis!

Se video med Ballstadfisker Børge Iversen på havet nå i vinter. Det må vel kalles godt brukbart :-)

Heia Ballstad!

Følges av 775 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer