Nye bilder

Nettstedet "Heia Ballstad" legges ned i høst, men.....

… for Ballstad som sted “går det så det suser” :-)!! En av de viktigste indikatorne på det, skriver Lofotposten om i dagens avis: “Rekordmange førsteklassinger på Ballstad Skole! Ikke mye gleder en Ballstadværing mer enn det :-)! Ikke alle distriktskoler ser samme trenden, så her er det god grunn for et rungende HURRA! :-) :-)

Så får heller noen få særinger av oss (forbigående) sture litt over tap av en artig arena til utveksling av “bilder og ord” :-)!

Til alle dere på Ballstad!

Jeg har fått med meg at Origp nå stenger og da er det slutt på mine daglige turer fra Larvik til Ballstad. Astrid og jeg vil takke for oss og bare si at det har vært en stor glede for oss og bli kjent med så mange flotte folk som dere. Vi har lært mye nytt om lokalsamfunnet deres og ønsker dere alle lykke til på veien videre – ta vare på dere sjøl og lokalsamfunnet deres!

Vi kommer nok aldri til å glemme den gangen vi ble ønsket velkommen av to for oss totalt ukjente damer

Sykkelbåten "MK Ballstadgutt"!

I hele sommer har skipper Knut Trondsen, og bror Dagfinn, daglig frakta sykkelturister fra Ballstad til Nusfjord. Hver formiddag, kl.11.00 presis, har de forlatt kaia her i Bertelvika med turister som gjerne betaler noen kroner for å slippe Nappstraumtunnelen. På kjøpet får de en unik opplevelse :-)! Turene har blitt meget populære, og det er et betydelig antall som er fraktet i sommer. Ved behov har det også blitt en tur nummer 2 :-)!

Bildet viser dagens tur, fotografert like etter at Leiskjæret er passert på tur vestover.

Vi er underlagt internasjonalt vakthold for tida!

Den siste tida har det vært til dels hektisk aktivitet like utafor stuedøra vår! Antall skip har variert, – i dag er det minst 4 fartøy til stede. Vi får håpe det betyr at Ballstad akkurat nå er et enda trygger sted å befinne seg på :-)?!

(Klikk gjerne i bildet for å forstørre.)

Marion og Tommy mottok "Heder og Ære"!

Det er Lofotposten som onsdag denne uka forteller at Marion Frantzen og Tommy Olsen, “på Bankbakken på Landet”, er blitt tildelt “Serviceprisen” som reiselivsbedrift! Kåret til “Sommerens servicehelter”, som LP skriver i headingen på avisas forside!

Det var representanter for “Destination Lofoten” og “HSMAI Europa” som sto for prisoverrekkelsen, “Fans of Good Service”! “Unstad Arctic Surf” er dermed kåret til sommerens servicehelter i Lofoten! Til stor overraskelse for paret, – totalt uventa, men desto mer gledelig :-)!

Kystverket har service på blinken på Teistbøen!

Et av deres spesialskip, “OV Skomvær”, har når været har tillatt det, de siste dagene vært i jobb ved Teistbøen. Vi snakker her om et hypermoderne, spesialtilpassa skip til jobber som dette. Skipet er nr. 2 i rekken av denne typen skip. Det ble levert i august 2013, og døpt i Svolvær. Fitjar mekaniske Verksteder har så langt stått for bygging av to slike. “OV Utvær” var første av sorten :-)!

Fra vår altan fortoner dette synet seg som ei svært praktisk retta løsning på utfordrende oppdrag. Sikkert et stort fremskritt for dem som utfører disse tøffe jobbene.

Ballstadspeiderne pakker for Helgelandstur!

I kveld pakket 17 speidere, ledere og foreldre for årets speiderleir. Denne gang går turen til Herøy på Helgeland, – like sør for Dønna. Buss er leid av Leknes Fotballklubb, og skaphenger er velvilligst stilt til rådighet for en symbolsk sum, av Esso Leknes :-)! Det er ikke småtterier som skal pakkes og fraktes for ei uke under åpen himmel på Nordlandskysten. Det må tas høyde for det meste :-).

Avreise er med ferge fra Moskenes sent fredag kveld. Det kjøres så direkte sørover natt til lørdag, – med mål om å være i leirområdet på tidlig morgen. Antar det da er en trøtt gjeng som tar fatt på teltreising for å få seg ett par-tre timer søvn før “alvoret braker løs” :-)! Lykke til!

"Gratis vinterved til den som kan hente!!"

Store mengder bakved/bakhon er et plasskrevende biprodukt ved saga på Øver-Gjerstad! Dette har Trygve og Helge ikke lagerplass til, så det må bort. Tidligere avtager har fått nok, så nå tilbys fremtidig bakved/-hon gratis til den/de som kan hente selv! Det er til dels mye tykk ved også!

Ta kontakt med Trygve Brenna eller Helge Forsbakk for avtale, – eller stikk eventuelt oppom saga og snakk med dem. Det ligger mye varme, (og jobb), i avskjæret etter “lofotgrana” :-)!

D/S Børøysund

Det gamle kullfyrte lokalruteskipet Børøysund (dampskip) som gikk i lokalrute her i Lofoten i gamle dager og som nå er veteranskip i Oslo, skulle etter planen komme til Ballstad i dag 18.7 kl 1700. Men det fikk visstnok maskinskade i Bodø og kommer etter siste info til Ballstad i morgen 19.7 kll 1900. Omvisning om bord fra 19 til 2030.

Dela a Ballstad-dagan ujnner tak i kvejll!

Mandag kvejll, dejn 4. juli. Så e Ballstad-daganvekka i gang! Flaggan kom opp langs veian ajllerede i gårkvejll, – og i dag ha’ de fått piska seg skjekkeli’ i sydvæst’n :-)! Det må nok rægnes med et vesst flaggførbruk om han fortsætt sånn :-).

Hejldi’vis spakna han utpå ætte’middagen, sånn at dugnadsgjængen fikk rimeli’ bra forhojll når tejlte’ sku opp. Knappe 3 tima tok det å skaff tell veie nån hujnner kvadratmeter ijnneareal tel fæstivalbruk. I år på en måte som lævna et bra parkeringsareal igjæn tell butikken også :-)! “Nye Allmenningen” kajnn telby meir plass tell mykje nødvejndi’ benøttelse i år :-)!

Heia Ballstad!

Følges av 791 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer