Nye bilder

Nærmar' kjæm eg næppe!

Næppe nærmar’ ejnn eg kjæm på nættopp dejnnan ti’a a åre’, – kvært einaste år! Rujndt nu når skolan starta opp ette’ sommarferien. Akkurat når seinsommarskjømminga kjæm siganes utover kvejllan! Og ikkje mijnst, når han skjya over og regelrætt gjer oss en forsmak på sælvaste haustmørtna :-)!

Ballstadværinga sentralt nominert i 1947 også!

Jeg fant denne valglista til Det Norske Arbeiderparti da vi rydda i min fars papirer i kveld. Lista gjaldt for kommunevalget i gamle Buksnes kommune i 1947, og inneholder mange kjente navn. Syntes det var et interessant funn :-)!

Sjeldent stor fjæra siste døgnet!

Det siste døgnet har vi vært omgitt av ei ganske uvanlig stor fjæra. Ja en så kraftig utgave av sorten at ved max fjære kl. 09.15 i dag tidlig, var vi knappe 6 cm unna det som regnes som absolutt laveste lavvann. Som en illustrasjon av fenomenet stakk jeg oppom Gravdal for å ta bilder ved småbåthamna der. Antar vi er få som har sett det så tørt der, – samtidig som jeg synes det kommer godt frem på et bilde derfra. Selv Ballstadværinger passerer jo ofte forbi her, og kan vel ansees som lokalkjent også der :-))!

(Klikk i bildet for større bilde!)

Så går det snart i kvijtt igjæn på Slipen!

Det ser ut tell at det e ti’ førr dejn årvesse sørvis’n på luksuscrusar’n “Grace av Rotterdam”. I ættermiddag seig han tell kai attme’ flytekaia tell Ballstad Slip & Mek., så nu trækk vel mekanikeran omgåanes i kvijtt :-). Røktan vijl mæmli’ ha det tell at her e det kvitfrakk, jordmorhanska og tøfla som gjeld’ før maskinromme’ æntres :-)! I såfajll e det ju arti’, og ei tellitsærklæring, at Slipen på Øya bli’ fujn’ værdi’ tell en sånn edel jobb :-). Ujndertægnede trur det e tredje gången “Grace” besøk’ Ballstad i samme ær’n!

Kor fèr vi nu??

Før sa vi at vi sku på butikken til “han Ole”, uansett ka slags butikkjede han tilhørte, sa vi at vi sku til “han Ole”. Ka ska vi sei nu?? Ska vi nu til ho Reidun og ho Mona nu? Eller blir vi og fer på butikken nu??

Ballstadbilder, I, II og III

Dersom noen ikke finner hjemmesiden min igjen for bestilling av bøker, blad etc….kan jeg bare opplyse om at den gamle siden er lagt ned. Ny hjemmeside er på gang – og jeg håper den kan bli ferdig om ikke så altfor lenge.
Her finner du den (under oppbygging)

Fullkommen harmoni?

Ikke vet jeg om det kan beskrive “tingenes tilstand” akkurat nu, – men i skrivende stund er det +15°C og akkurat like stille oppe på Ballstadheia som her inne på “Heia Ballstad”! :-) :-) “Blekkstijlla”!
“Feri’ti’a e nu ei skjønn ti’ når vere’ oppfør’ seg som nu :-) !” Fortsatt go’ sommar tell han/ho som snovva ijnnom her ijnnimejlla sommaraktivitetan!

Litt av det gamle på Landet!

(Klikk i bildet for større bilde!)Bildet er tatt fra barndomsheimen min en gang på 50-tallet. I høyre billedkant ser vi litt av “Gård’n” der Elise og Johs. Hope bor i dag, mens vi helt ute til venstre ser “Adolf Strand-huset”.

Midt i bildet i front, delvis skjult av buskene, ser vi butikken til Nic. Haug, slik den var den gang. Et betongbygg med en bakoverskrående takkonstruksjon i tre. Dette er huset der May og Lauritz Jakobsen bygde leilighet oppe på 70-tallet, – der Anne Karin bor i dag. “Patentslipen” ligger til høyre for dette.

Dramatikk i Vestfjorden i natt, på vei mot Ballstad!

Seløy Undervannsservice’s “Nautilus” ble under relativt dramatiske omstendigheter brakt til havn i natt! Bokstaveligtalt mer under enn over vann! Havaristen ble assistert av redningsskøyter fra både Svolvær og Ballstad. Pumper ble brakt om bord slik at totalt forlis ble forhindret. Mannskapet hadde da tatt på flytedresser og gått i lettbåten. Her er den brakt til kai ved Allmenningen, større pumper koplet til og mobilkran fikk løftet tung dekkslast på land.

I skrivende øyeblikk ser det ut til at situasjonen er under kontroll, og båten blir straks slippsatt. Det er åpenbart snakk om en dramatisk brå og stor lekkasje, men det var ikke klarlagt noen årsak da undertegnede forlot kaia.

Ballstaddagan 2014 !

Ja då ha man fått årets daga litt på avstand og då e dæ vel greit å ta et tilbakkeblikk på arr.

Heia Ballstad!

Følges av 778 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer