Nye bilder

Enok klar for demo av "forsyngonga"!

I dag fikk Enok montert forsyngonga“Sareptas Hus”/“Gamle Jernvar’n”, og er rede til demonstrasjon av bruken! Her blir det mulig å få se en uvanlig “avansert” og flott utgave av det historiske redskapet i arbeid.

Akkurat denne er blitt brukt av flere generasjoner Ludvigsen til produksjon av forsyn. Både til eget bruk, og for levering til butikker. “Gonga” produserer fem forsyn pr. omgang, av “profesjonell” kvalitet og utseende. Han mener at denne ble benytta av han og hans far til rundt 1950.

Nedenfor prøver jeg å vise noe av prosessen i stillbilder, – noe som ikke er helt enkelt :-))! Se nøye på hvordan detaljer endrer seg fra bilde til bilde, – men aller helst, stikk nedom “Sareptas Hus” når Enok er der, – vanligvis på tirsdager, onsdager og lørdager :-)! Også på kveldstid på onsdager.

Marvid, "Årets tilskuer 2014", - i Harstad!!

I går ble Marvid Iversen tildelt prisen som “Årets tilskuer 2014” på Harstad Stadion. Prisen ble utdelt av Harstadklubben “Medkila” under søndagens toppseriekamp for damer mot “Amazon Grimstad”, og kom som en stor overraskelse på Ballstadmannen :-)!

I pausen ble Marvid uventa ropt inn på gressmatta, der han både ble gode ord og synlig æresbevisning til del. Publikum fikk høre ei utrulig merittliste, og vi, 5 Ballstadværinger som mer eller mindre tilfeldig befant oss på tribunen, fikk med oss en artig og stolt hendelse :-))!

Marvids datter, Marita Holmen Iversen, er en svært sentral spiller på Medkila, – ikke minst takket være farens vilje til å stille opp for henne over mange år. I lange perioder kjørte han strekninga Ballstad – Harstad tur/retur flere ganger i uka, – både til treninger og kamp. Når Marita nå er bosatt i Harstad, er han trofast tilstede på hjemmekampene, – hittil i 2014 har han tatt turen til samtlige!! Og ikke bare det, han har vært til stede på de fleste hjemmekampene de siste 5 åra :-))!

Ballstadbilder 4

I dag fikk jeg bok nr 4 fra trykkeriet og det viser seg at de har gjort en gedigen feil. Kan dessverre ikke si noe om utgivelse av den ennå…………

…Nå er jeg ikke særlig blid!

Latter og fest i høstmørket 15. november

15. november inviterer Vestvågøy Teaterlag og Ballstad UIL til høstens “happening” på Ballstad Ungdomshus. Vi starter kvelden med revy fra den kreative og morsomme gjengen i Vestvågøy Teaterlag for så å fortsette med en god gammeldags Ballstadfest.

Inngang revy – kr 200

100 idéer til almenningen!

Sist fredag, 10.10, ble det arrangert møte og idéworkshop om almenningen. Over 30 stykker møtte opp og vi fikk en veldig god diskusjon og godt grunnlag for videre arbeid. Tusen takk til alle som kom! Vi var ambisiøse på deltakernes vegne og utfordret dem til å lage en liste med 100 idéer til almenningen. Det viste seg å gå lekende lett! Praten gikk og det ble både skrevet og tegnet flittig.

Listen trenger imidlertid på ingen måte å slutte på 100, og når vi legger ut pdf-en med referat og alle punktene her er det for at diskusjonen skal få fortsette på nett. Almenningen er viktig for alle Ballstad-væringene og vi vil jobbe for å gjøre arbeidet så tilgjengelig som mulig slik at tilbakemeldingene som kommer får bli en viktig del av prosessen.

*Åtte a de ti siste ijnnlæggan har førskjelli'e førfattera!*

(Om vi ser bort fra det du læs’ nu.)
Det e ju en fryd folkens :-)! Håpa det fortsætt sånn. Ska’ det vær’ en levvanes sone, må mange bidra! Akkurat nu ser det ju lyst ut. Stå på :-)!

Hva og hvor på Ballstad?

Hva er det vi ser og hvor på Ballstad er dette?

De som er sikker på hva og hvor kan jo sende inn svar pr. PM (personlig melding) til meg for å se om flere kommer med forslag etterhvert.

Penger til kai på Ballstad!

Regjeringen la i formiddag frem statsbudsjettet for 2015. Der ligger det blant annet inne følgende forslag: Vestvågøy kommune får et tilskudd på vel 1.3 millioner kroner som delfinansiering av en 60 meter lang kai på Ballstad 👍

Trafikksikkerhet på Ballstad

Hei!

Æ lure på kem som styre med trafikksikkerhet hos Heia Ballstad? Har nemlig nån innspill ;)

Innbyggerforeningen inviterer

Heia Ballstad!

Følges av 777 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer