Nye bilder

Ballstadbilder, I, II og III

Dersom noen ikke finner hjemmesiden min igjen for bestilling av bøker, blad etc….kan jeg bare opplyse om at den gamle siden er lagt ned. Ny hjemmeside er på gang – og jeg håper den kan bli ferdig om ikke så altfor lenge.
Her finner du den (under oppbygging)

Fullkommen harmoni?

Ikke vet jeg om det kan beskrive “tingenes tilstand” akkurat nu, – men i skrivende stund er det +15°C og akkurat like stille oppe på Ballstadheia som her inne på “Heia Ballstad”! :-) :-) “Blekkstijlla”!
“Feri’ti’a e nu ei skjønn ti’ når vere’ oppfør’ seg som nu :-) !” Fortsatt go’ sommar tell han/ho som snovva ijnnom her ijnnimejlla sommaraktivitetan!

Litt av det gamle på Landet!

(Klikk i bildet for større bilde!)Bildet er tatt fra barndomsheimen min en gang på 50-tallet. I høyre billedkant ser vi litt av “Gård’n” der Elise og Johs. Hope bor i dag, mens vi helt ute til venstre ser “Adolf Strand-huset”.

Midt i bildet i front, delvis skjult av buskene, ser vi butikken til Nic. Haug, slik den var den gang. Et betongbygg med en bakoverskrående takkonstruksjon i tre. Dette er huset der May og Lauritz Jakobsen bygde leilighet oppe på 70-tallet, – der Anne Karin bor i dag. “Patentslipen” ligger til høyre for dette.

Dramatikk i Vestfjorden i natt, på vei mot Ballstad!

Seløy Undervannsservice’s “Nautilus” ble under relativt dramatiske omstendigheter brakt til havn i natt! Bokstaveligtalt mer under enn over vann! Havaristen ble assistert av redningsskøyter fra både Svolvær og Ballstad. Pumper ble brakt om bord slik at totalt forlis ble forhindret. Mannskapet hadde da tatt på flytedresser og gått i lettbåten. Her er den brakt til kai ved Allmenningen, større pumper koplet til og mobilkran fikk løftet tung dekkslast på land.

I skrivende øyeblikk ser det ut til at situasjonen er under kontroll, og båten blir straks slippsatt. Det er åpenbart snakk om en dramatisk brå og stor lekkasje, men det var ikke klarlagt noen årsak da undertegnede forlot kaia.

Ballstaddagan 2014 !

Ja då ha man fått årets daga litt på avstand og då e dæ vel greit å ta et tilbakkeblikk på arr.

Ole Johannesen . Årets Ballstadværing :-)

Ingen er vel uenig i denne prisen ! Endelig var dæ “butikk Ole`s” tur til å tittuler seg mæ betegnelsen Årets Ballstadværing :-)

Kyllingdalen

Med John-Inge til Kyllingdalen! 😃 👍

Ballstad`s framtid !

En stor takk til Tora Arctander for et interesent foredrag om fremtidens fiskevær. Dæ vist bærre at e man kreativ og selvfølgelig har tilstrekkelig med kapital ,så e mulighetan mange, bla. med flytebru Ballstadøya – Ballstadlandet, gang/sykkelsti/promenade på landsia og ikje å forgløm store endringe på Almenningen. For de som ikje ha hvor innom utstillings så e dæ fortsatt muligheter ,for den e åpen onsd.- fred. mellom kl. 16.00 – 19.00 og lørd. – sønd. mellom 12.00 – 16.00.

Invitasjon til utstillingsåpning og presentasjon.

I morgen, 8. juli kl. 19.00 på Olav Vik-brygga i Bertelvika blir det presentasjon og utstillingsåpning av diplomprosjektet “Ringvirkninger – et fiskevær i endring”, som dreier seg om fremtiden til Ballstad. Det blir fingermat og forfriskninger. Alle er velkomne!

(Kart og åpningstider resten av uken står på invitasjonen)

Akkurat i natt "betrakter" jeg Ballstad fra London.

Forskjellen er kjempestor, men likevel ikke like stor som vi har for vane å tro :-) . Riktignok er det mye mer av det meste her! Og en hel masse er langt større enn i Værret der nord! Alt er mye tettere på her, – med langt flere muligheter, både til valg og til “å velges”! Og det skjer mye mer her, – langt oftere, – og hyppigere. I kveld har det eksempelvis gått knappe halvtimen mellom hver hørte politisirene, – uten at jeg aner årsakene, – eller har noen utsikt til å få vite det :-) ! Og “Abba-musicalen” Mamma Mia går på 15. året på samme sene!

Men de har mangler også her, – på lik linje med på Ballstad. Også av verdier vi finner i Ballstadsamfunnet. Det er volumet av alt og alle som utgjør de store forskjellene. Vi mennesker formes av det miljøet vi lever i, og agerer av den grunn forskjellig i mange situasjoner, men dypest sett har vi de samme behov. Og vi har alle drømmer!

Heia Ballstad!

Følges av 778 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer