Nye bilder

Nye "Ballstadøy"!

Her er nye “Ballstadøy” på tur heim:

Tirsdag forlot «Ballstadøy» verftet i Danmark og satte kursen nordover. Mandag kveld er det ventet at nybygget til 62 millioner seiler inn hjemmehavna Ballstad.

Fargerike Ballstad!

Nu gjænnomsyra freske farga nærmast heile næringskjeda i de gamle fesk’værran :-))! Ei guds løkka at fargefilmen blei oppfujn’ førr længe si’a, – sånn at vi får del’ det med dokk som bor meir’ “sparsommeli’ tell” :-))!

Et klekk i kvært bilde gjær kvær ænkelt meir synbart!

Kuling eller stilla....

At det kan være forskjellig værmelding på ett og samme sted for STORM og YR skjønner man går an, men at det skal være såååå forskjellig som det vises i morgen, er ganske pussig. Eksempelvis kl. 14.00 i morgen viser STORM vindstyrke 8 mens YR antyder styrke 1 !!! Er alt bare gjetting??

Ballstad Update 2015

Vi minner på at dere kan sjekke hva som skjer rundt A-laget i år også Carlos som er Skribent i år og kommer med tropp og skåringer og informasjon :

www.facebook.com —> Søk oppi i feltet Ballstad Update og Lik siden :) !!

Mer enn 609 års erfaring samla på "Jernvaretrappa"!

I dag, 20. mars 2015, samla “Ballstad Jernvare”, nå mer riktig “Ballstadgruppen” og “Ballstad Bygg”, 25 av sine veteraner til “mimrelunsj” i det gamle “Jernvarebygget” på Ballstad. I dag “Sareptas Hus”. Til sammen representerer gruppa vi ser avbildet her på “Jernvaretrappa”, i lett snødrev fra nordvest, mer enn 609 års arbeidserfaring i selskapet! Ikke småtterier altså, – og heller ikke en selvsagt ting at så mange av oss var i stand til å møtes slik :-). Det ble et trivelig gjensyn, god tid både til mimring og den gode prat, – og godt spise ordnet av “Sareptas Hus” ved driver Elin Kristoffersen.

Klikk i bildet for å forstørre, og se bedre!

På bildet ser vi fra venstre i bakerste rekke: (Antall år i bedriften i parantes bak hvert navn!)

Sett fra Kræmmervikbakken kl.10.55!!

Og så tok skydekket over til sola var hel igjen :-))!

Solformørkelsen

Jeg heier på at “Storm” har mer rett enn “Yr”, for i så fall kan vi få solgløtt mellom skydekket når formørkelsen skjer. Når jeg kjøpte “Illustrert Vitenskap” i dag, så lå det beskyttelsesbriller sammen med bladet. Håper jeg slipper å måtte vente til 2061 for å få ta de i bruk. Skulle det bli godt vær i perioden rundt klokka 11 (se nedtelling her), så må dere… Ikke la barna være ute uten beskyttelsesbriller!

En annen interessant nettside er Himmelkalenderen. Kan opplyse at uansett, så blir det svært mørkt rundt klokka 11, da det vil være en formørkelse på hele 95% på Ballstad :-) NRK sender 2 timer fra Svalbard fra klokka 10 til klokka 12. Kan jo være noe for den som har opptaksdekoder, eller sitter hjemme. Vi kan få tidenes første bilde av både total solformørkelse og nordlys på Svalbard i morgen.

"Ballstadkonfirmantene" trenger hjelp tirsdag 24. mars!

Tradisjonen tro blir konfirmantene i Buksnes menighet engasjert i et prosjekt/en aksjon for et ideelt formål i løpet av konfirmasjonsforberedelsene. I år er det en Fasteaksjon til inntekt for “Kirkens Nødhjelp” som er planlagt. Aksjonen går av stabelen nå på tirsdag 24.mars, mellom kl.17 og ca.20!

Siden det i 2015 er et lite konfirmasjonskull fra Ballstad, prøver de å be om frivillig hjelp til å få gjennomført planen. Det trengs primært noen ungdommer som kan tenke seg til å gjøre en innsats sammen med dem, men det er også behov for en sjåfør, eller to, – eller tre :-)!

Merking og skilting av Kirkesti Gravfjellet

Etter møtet 11.mars ble vi enig om å jobbe videre med 5 info-skilt langs stien. Stien skal gå fra “Ballstad Stadion” til “gamle til Skarsjyveien” . Det som skal stå på skiltene skal fortelle noe om lokal historie. Her er forslag til temaer, første punkt er ved fotballbanen

1. Kirkestien/kirkeveien kom ned her, stedet kaltes Pottan. Det lå flere sommerfjøs (sannsynligvis tre) overfor stien, disse var i bruk frem til 1950-tallet (bilde?). I området lå også en hoppbakke som ble brukt i ?

Møte 11.03 kl.18.00 på Sareptas hus, Ballstadlandet 201

Gammel kirkevei ved Gravfjellet.

Solveig Utvik og Inger-Johanne Arctander har tatt initiativ til merking av den gamle kirkeveien som har gått ved Gravfjellet. De har vært i kontakt med en del godt voksne, som vet noe om hvor veien har gått. Det er også beskrevet noe om veien i Bygdaboka for Buksnes.

Heia Ballstad!

Følges av 782 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer