Nye bilder

D/S Børøysund

Det gamle kullfyrte lokalruteskipet Børøysund (dampskip) som gikk i lokalrute her i Lofoten i gamle dager og som nå er veteranskip i Oslo, skulle etter planen komme til Ballstad i dag 18.7 kl 1700. Men det fikk visstnok maskinskade i Bodø og kommer etter siste info til Ballstad i morgen 19.7 kll 1900. Omvisning om bord fra 19 til 2030.

Dela a Ballstad-dagan ujnner tak i kvejll!

Mandag kvejll, dejn 4. juli. Så e Ballstad-daganvekka i gang! Flaggan kom opp langs veian ajllerede i gårkvejll, – og i dag ha’ de fått piska seg skjekkeli’ i sydvæst’n :-)! Det må nok rægnes med et vesst flaggførbruk om han fortsætt sånn :-).

Hejldi’vis spakna han utpå ætte’middagen, sånn at dugnadsgjængen fikk rimeli’ bra forhojll når tejlte’ sku opp. Knappe 3 tima tok det å skaff tell veie nån hujnner kvadratmeter ijnneareal tel fæstivalbruk. I år på en måte som lævna et bra parkeringsareal igjæn tell butikken også :-)! “Nye Allmenningen” kajnn telby meir plass tell mykje nødvejndi’ benøttelse i år :-)!

Program - Ballstaddagan 2016

Her kommer program for årets Ballstaddaga, vedlagt i to bildefiler for side en og side to av programmet.

Komiteen, bestående av Gunnar Olsen, John Inge Berg, Tor Arne Fikseth og undertegnede, håper årets program inneholder noe for en hver smak, og at dagene krones med solskinn og deilige sommertemperaturer :) Vi nytter anledningen til å takke alle samarbeidspartnere og sponsorer som på hver sine måter bidrar til at dette blir sommerens høydepunkt på Ballstad!

Hvilken utgave av uglearten er dette?

Minst tre, eller fire, av disse dukka brått opp idet de “hoppa” ut av en tørrkvisthaug oppe i Reineryggen! Jeg passerte på veien nedafor nå natt til mandag 27., mot Reine Gård, en liten halvtime etter midnatt. Brått rasla det i kvist oppe i skråninga :-)! På ca. 20-25m hold fikk jeg øye på en godt kamuflert, merkelig skapning. Så absolutt ei sjeldenhet i værret, – ei ugle! Etter hvert så jeg to, – mens jeg etter hjemkomsten oppdaga jeg flere i bildene :-)! Ikke gode å få øye på i kamerasøkeren, – de gikk nesten i ett med naturen.

Fuglene satt i kvisthaugen i ei hogstflate etter granfellinga i “Ryggen” for noen år siden. Kan det være mulig at de har hekka her? At det var et uglepar med store unger? Noen som har hørt om slikt her i området?

Fra "forhatt" Sitkagran, til verdifull "edelgran"!

Lokal Sitkagran foredles til verdifull trelast til de fleste bygningsformål. På Ballstad! Ballstadbonde Helge Forsbakk investerte for få år siden i et profesjonelt sagverk på gården sin, – oppe på Øver-Gjerstad. Her drives det i dag en ikke ubetydelig sagbruksvirksomhet med utgangspunkt i disse lokale ressursene!

Sammen med mangeårig disponent ved Felleskjøpets Leknesavdeling, “skogbruksmannen” Trygve Brenna(på bildet), driver de skogpleie, hogst og sagbruk fra og på Øver-Gjerstad/Ballstad! Til sammen representerer de i dag betydelig kompetanse, og sitter med ditto verdifull erfaring, innen en bransje som vel må sies å være en smule utradisjonell for vårt område :-).

Det var en stor overraskelse å “oppdage” aktivitet av slikt format og omfang som her, – og det på tross av at jeg hadde kunnskapen om at ei sag fantes :-)! Og, ikke minst, var det gledelig :-)! Ikke mange fiskevær langs Nord-Norges kyst kan skilte med det næringsmangfoldet Ballstad kan oppvise? Vil anta at flere enn undertegnede vil finne det både spennende og interessant å avlegge gården til Helge en visitt. (Kanskje var det sommerblomster som sto i fokus sist du var oppom :-)? )

Tidlig hamskifte på Statoil på Leknes

I ettermiddag/kveld pågikk jobben med å gjøre Statoils farger og logo til historie på Leknes! I hovedsak går det fra blått til rødt, – uten at jeg tror det indikerer noen form for vridning av innhold, holdning og mål :-))!

Statoilskiltet over inngangsdøra ble fjerna mens jeg så på, mens enkelte skilt rundt om på bygget, samt noen avfallsbokser, alt hadde endra grunnfarge. Gammelskiltene havna promte i container, mens nyutgaven venta i trerammer like ved.

Makrellen "fyller" havna med Vestlandssnurpere!

Den siste drøye uka har makrellsnurpere, fra i hovedsak Rogaland og Hordaland, “dominert” aktivitet og båtbildet i Ballstad havn. Særlig ved kvelds- og nattstid, – og i helgene. Denne helga jaga uværet hele flåten i havn!

Det forgår et godt makrellfiske langs hele Lofotens innerside for tida, men været har som sagt skapt problemer de siste dagene. I dag skal det imidlertid ha være satt steng i området Henningsvær-Skrova.

Magda/Jacob Johansen

Hei alle Ballstadværinger! Jeg/vi er på jakt etter bilder av Magda og Jacob og deres etterkommere – fortrinnsvis bilder her fra Ballstad. Har allerede en god del bilder, men tenkte at noen har kanskje liggende i skuffe eller i album bilder som kan glede etterkommerne av M & J. Om noen har et bilde kan jeg komme innom og avfotografere det eller låne det. Du trenger ikke engang å ta det ut av albumet om du skulle ha et slikt liggende tilgjengelig. De kan være “gull” verdt for de mange etterkommerne av denne familien!

Dugnad utmarksområdet .

Torsdag 16 juni kl.1800 bli dæ grusing av veien innover mot Kyllingdalen . Vi håpa at noen av dere som bruker området har mulighet til å hjelp oss :-) Ta i så fall med krafse/spisskoffel/jernrive.og så kan dæ vær lurt å ta mæ ei kanne mæ kaffe,for den sosiale delen er viktig :-) Kanelsnurra blir sponset av Himmel og Havn og bærre de gjør dæ verdt å møt opp :-)

Kan DU hjelpe meg?

Hei,det er Reidun som lurer på om det er noen av mine “gamle” venner som kan låne meg en liten bil for å komme meg fram og tilbake. Skal hjem 18/7 og tilbake 2/8. Tenkte å være på hytta til pappa,men trenger framkomstmiddel tur/retur Gravdal og ett par tre turer til Leknes for å handle inn mat 😘Klart jeg betaler deg,men leiebil blir ikke etter min økonomi 😜Ring meg om du kan hjelpe meg på tlf. nr 92658473 👍Håper jeg hører fra DEG💗

Heia Ballstad!

Følges av 791 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer