Nye bilder

"Ballstad Blås" spilte adventa inn ved julegrantenninga!

Vel nok var det klare fordeler med hodelykt, vinterdekk, varmedress, regntøy, – og ryggen vendt mot vest, men det varma like fult å se julegrana tent til klangen av kjente juletoner:-)! Folk hadde møtt opp i fullt monn og lot seg høre i mørket, – selv om ikke allsangen akkurat var til å skryte av :-). Musikk, juletregang og nissebesøk lyste opp i forkant av ei advent som starta som ofte, forblåst og våt :-))! Og etterpå var det åpen kafe på Slipstua!

Legger noen bilder fra hendelsene i mørket rundt allmenningen i ettermiddag i kommentaren under her.

Det går mot flombelyst kirke til jul!!!

Sannsynligvis allerede i løpet av adventa! I kveld var 4 moderne, flotte leddarmaturer på plass, ett i hvert av de 4 hjørner av Buksneskirka! Nå mangler “bare” ledig elektriker til overhaling av det gamle el-anlegget, – og til tilkopling av "herligheta :-))! I mellomtida står en nesten full fullmåne alene for stemningsbelysninga i natt, – nesten mot alle odds, tatt i betraktning det været vi har for tida :-)!

Dette blir spennende, – og ganske sikkert flotte greier. Det blir vakkert å få løfta den flotte kirka vår ut av det mørke høstmørket :-))! Har nesten lyst til et aldri så lite HURRA!

Ballstad-bilder V

Så er boka kommet “i hus”.

Han drømte om å seile til Ballstad, nå er det gjort.

Lofotposten forteller her om Larvikmannen som sist fredag oppfylte sin drøm da han seilte inn på Ballstad havn. Dette er vel en slags gladsak for oss Ballstadværinger :-) !?

Østeraas, Buksnes

E d nån som veit kor dæ e??

Fant ved en tilfeldighet at i Folketellinga for 1910 i Buksnes var det noen som bodde på Østeraas.

Sesongavslutning for BUIL's fotballgruppe!

Tradisjonen tro arrangerte BUIL storstilt sesongavslutning for sin store fotballgruppe nå på fredag, 13.nov.! I år for både aldersbestemte lag og for A-lagsstallen. Med det store antall spillere, trenere, lagledere, søsken og øvrig familie, var det stinn brakke på “Huset”. Og et lydnivå deretter :-)! Det vanket påskjønnelser an mass, – for gjennomført sesong, til toppskårere, for treningsiver, årets spillere, for årets slitere og ditto keepertrener! Og roser til støtteapparatet. Det hele ble krona med et kakebord “uten like”, kaffe og brus :-)! Nok til alle, og helt gratis :-))!

Ingen ting kommer til sånn helt av seg selv, – så heller ikke i dette tilfellet :-)! Ei stor og flittig gruppe foreldre hadde stått på i forkant, – og “sprang oss nå til hånde” under arrangementet :-)! Takk for ei trivelig, artig og aktiv kveldstund :-))! Og for tilbudet til ongan våres :-)!

Så kom det, - i ly a haustmørtna!

I kvejll, ette’ at haustmørtna ha’ tatt ganske godt tak, kom det første ælgskjelte’ opp på Ballstad :-)! Det e plassert oppmæ’ Kvilarstein’, og det sammarbei’ med to-tre likense skjelt oppi Gjerstadåsområde’. Så nu ha vi fått skjelt på at det ikkje e heilt trygt længer å bære stå på over Skottnesmyran! Spesiælt i mørtna!

Kjør førsekti’ folkens, – en kollisjon med en ælg e ingen spøk, – vi ha’ hatt to sånne ajllerede på dejnnan strekninga! Nu ha’ vi fått et vajnnfast bevis på at ei ny ti’ e starta :-)!

Malfrid har funnet frem interessante bilder!

Jeg vet ikke om alle er kjente fra tidligere, (Terje?), men spennende bilder er det uansett! Legger i første omgang ut dette som er et kort med påbegynt tekst med jule- og nyttårshilsen 1914-15. Bildet er tatt oppe fra Gløsenområdet, og vi ser i retning Allmenningen og Ballstadura. I dag går Går’nbakken ned midt i denne bebyggelsen.

Like utafor venstre billedkant ligger hovedgården og fjøset til Jentofts. Mange av husene vi ser her er borte på nyere fotos fra området. Bakeriet som fortsatt står, ligger her bak huset med svala til venstre i bildet. Kanskje Malfrid kan kommentere rundt byggene vi ser?

Om ikke storflo, så stor flo, kuling og striregn!

Natt til i dag tirsdag 10.nov. var det hustrig på Ballstad! Mørkt og svart, sørvestkuling og kraftige regnbyger. Alt som fløt, fløt høyt rundt Allmenningen og Ballstad Slip. Stedet fremstår ikke akkurat gjestmildt for gjester for tiden :-))!

Legger ved ett par situasjonsbilder i kommentaren under her.

"Nok en suksess førr Bajllsta'vekj'n!"

“1.plass Sortland IL’s Ungdomsturnering 2015.”

Heia Ballstad!

Følges av 789 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer