Nye bilder

"Ei tid for alt"! Nu kom tida for å se seg tilbake :-)!

Om man våger da :-)? En etterlater seg forskjellig der en “farer frem”. Ikke alt vedkjenner man seg med glede, – men det hender det dukker opp “en idyll” i speilet :-))! Det som har vært her inne er til helga blitt historie, – og “speiler” tida som var.

Som normalt er, kommer uønskede hendelser alltid brått på :-). Selv forventede hendelser. Og vi som aktører i livet får avfinne oss med det, – se fremover og stake ut ny kurs :-)!

Etter tett på 9 år på “Origo” og “Heia Ballstad”, er det lagt igjen “nån spor i cyberspace” :-), – så dagene frem til nedstenging av “plattformen” prioriteres til “trådsamling” :-)! Det er etter hvert blitt anselige kvanta tekst og bilder, så her er neppe mer enn “tida av veien” til jobben :-)!

Ballstadværingen 2016

Jubileumshilsen til skomaker Anton Olsen, og sønnen Otto!

I Lofotposten av 21. mars 1945, har lærer Sverre Sand skrevet et jubileumsskriv stilet til far og sønn, Anton og Otto Olsen på Øya. Vi snakker her om oldefar og farfar til min kone Tone, – bestefar og far til Torbjørn Olsen som starta og drev Ballstad Radioservice. Så tross en smule inhabilitet, jeg synes dette er både interessant og lærerikt historisk stoff, så i frimodighet legger jeg ei avfotografering av artikkelen inn her, som ei av mine siste handlinger her på Heia Ballstad :-))! Neste helg er sonen vekk, – så les nå med det samme :-)!

Den tekniske kvaliteten er ikke særlig god, men om du går ned til kommentaren skulle det være mulig å få lest gjennom innlegget. Lykke til :-)!

(Nok et utklipp Malfrid har tatt vare på!)

Eventyret om torskene TOM og TRINE

Eventyrlig stemning inne på Joker, utenfor Joker og på kaia lørdag, da forfatteren Trude Lauritzen leste høyt for små og store fra boka si “Eventyret om torskene Tom og Trine” . Om hvordan torskeungene ble født i Lofoten, og hvordan de nå årlig vandrer mellom Barentshavet og Lofothavet for å føde nye generasjoner skrei.Det miraklet som gjør at vi alle kan leve og bo her nord i verden. Klikk i bildene for å se alt!

Les mer…

15-16 Ballstadværinger inviteres til busstur nå søndag 23.!

Det kommer kanskje brått på, men “Heia Ballstad” går snart i svart her på “Origoplattformen”, værmeldinga for helga er lovende, – og vi er godt i gang med høsten og den risikoen som ligger i det. Og jeg har bil tilgjengelig :-)!

Vi som lever under disse betingelsene er vel vante med “å snu oss raskt”, så jeg tenkte å benytte høve til et forsøk på å få noen med :-)! Det stilles nesten ingen betingelser :-), – bare at du synes det høres litt artig ut, – og at du har lyst til å bli med :-)! Der er heller ingen aldersgrense, verken opp eller ned, – og ingen begrensninger knytta til “stilling og stand”, – eller i hvor stor grad du kjenner undertegnede eller ikke :-)! Har bare erfart at det er artig, trivelig og sosialt positivt også å oppleve noe sammen med andre enn bare de nærmeste. Da gjerne på en busstur :-)!

Trykk i linken nedenfor, - til "Gamle Lofotbilder"!

Om du trykker på denne linken kan du se bilder og lese historie om kirketømmeret som havna i et fjøs på Ballstadlandet :-))! Fjøset står fortsatt det, – det eies av Elise og Johs. Hope.

Ny flytebrygge legges ut ved nykaia på Hjellskjæret!

Flytebrygga som i lengre tid har ligget “lagret” utafor Hemmingodden, finner nå sin tiltenkte plass ved Hjellskjæret. Den koples til landfeste like ved enden av nykaia. Brekkens “MS Gard” benyttes til jobben, – en jobb som vel må sies å ha fått maxvær til et slikt oppdrag. Blikkstilla, sol og nesten ikke en sky på himmelen :-)!

Betongkaia ligger tungt i vannet underveis med alt forankringsutstyr “ombord”. En pre å ha tilgang til et “spesialfartøy” til slike tunge løft.

Kim og Ernst Magnus fant feilen og det ble lys!

Endelig lys igjen langs veien til Ballstadlandet! Store deler av veien har ligget i mørke, – både før og etter sommeren. Det har vist seg vanskelig å finne årsaken, men i kveld fant endelig Kim og Ernst Magnus kortslutning i fotocella som styrer lysene fra Reinsjyen mot Skottnes!

Nå gjenstår bare enkelte lyspunkter hvor det er nødvendig med pæreskift, og alt blir bare velstand i hele Ballstadlandets lengde :-)! D.v.s., det er behov for rundt 3 nye lyspunkter fra og med Bankbakken og ned til gamle Jernvar’n!

Lyslaget har tidligere oppgradert anlegget til de spesifikasjonene kommunen krever, armaturerer med max 70W-pærer. Vi har sånn sett et godkjent anlegg, og forutsetter at kommunen bidrar til drifta som lovet.

Fra underdimensjonert til overdimonsjonert?

I alle fall magert med dekke over vannledninga som passerer toppen av gjennomløpet. Vi får håpe det , bokstavelig talt, “er tatt høyde for det” :-)! Hvorsom allting er, det er i alle fall dimensjonert for fri og uhemma passering av den fisken som vil til og fra vannan innafor.

Dette er en jobb som har vært planlagt av vegvesenet ei tid, – og nå er den så og si gjort. Holdahls tar seg av siste del ser det ut til.

Folkemøte om uholdbar lukt fra Hjellskjæret.

I går kveld ble det avvikla et svært godt besøkt folkemøte på Velferden på Allmenningen. Foranledninga var ei til tider uholdbar lukt fra kongemuslinganlegget på Hjellskjæret ved Storbrua. Problemet skal ha vært særlig merkbart i varmen i sommer, men også ellers.

Eiere og ledere møtte lokalbefolkninga kl. 19.00 i går kveld, og det ble gitt uttrykk for mye frustrasjon over situasjonen. Undertegnede ankom først helt på avslutninga av møtet, men fikk med meg at bedriften mente å kunne få kontroll med problemet. Det har i år foregått ombygging av anlegget, noe de mente kan ha forverret situasjonen underveis.

Heia Ballstad!

Følges av 794 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer